Sápmi

Karin Vannar ny tillfällig ordförande för Renägarförbundet

Karin Vannar från Jokkmokk blir ny tillfällig ordförande för Renägarförbundet, det bestämdes på årsmötet som hölls i helg. 

Karin Vannar, styrelseledamot i Renägarförbundet, har under årsmötet valts till ny tillfällig ordförande. Detta för att nuvarande ordförande Ellen Omma går på barnledighet.

– Jag fick en förfrågan om jag kunde ställa upp tillfälligt fram till juni då ett extra årsmöte ska hållas. Jag lovade att ställa upp för vi måste ju ha någon som jobbar med frågorna fram till dess, säger Karin Vannar. 

Valberedningen jobbar vidare med att försöka hitta en ny ordförande. Karin Vannar börjar som tillfällig ordförande idag.

– Nu är det bara att försöka få organisationen att fungera fram till sommaren. Att titta på vilka nya frågor som är på gång och försöka hänga med i allt som händer.

Renägarförbundet är en riksorganisation för renägare som ska verka för bevarande och utveckling av rennäringen samt bevaka och främja renägarnas sociala, ekonomiska och rättsliga intressen. 

Marie-Louise Niia
marie-louise.niia@svt.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio