Tacklingen: Prioritera bostäder framför äventyrsbad

Äventyrsbadet Kokpunkten som öppnar i höst beräknas kosta Västerås skattebetalare nästan 400 miljoner under tjugofem års tid. Samtidigt har staden 552 hemlösa som saknar tak över huvudet. Varför prioriteras inte bostäder framför äventyrsbad undrar veckans tacklare Umit Dag.

I månadsskiftet augusti/september öppnar det nya äventyrsbadet Kokpunkten i Västerås. Förutom badet som kommer kosta skattebetalarna runt 15 miljoner per år, så investerar Västerås Stad cirka 20 miljoner en ny strandremsa vid Lögarängen.

Kul, men inte särskilt väl prioriterat. Det menar veckans tacklare Umit Dag som tycker att man istället borde satsa pengar och resurser på att ge de 552 hemlösa som finns i västerås, tak över huvudet. Han menar att bostadsbyggandet i Västerås likt övriga landet gått i stå och att det som görs för att underlätta för de bostadslösa inte är tillräckligt.

552 hemlösa, i Västerås där hälften varken har missbruks- eller psykiska problem är illa och även om det är kul med ett äventyrsbad och en ny sandstrand så kunde man enligt Umit Dag prioriterat annorlunda.

Vad tycker du? Är det sunt att kommunen istället för att höja livkvaliteten och bygga bostäder för de som vistas här, satsar skattepengar på att locka besökare utifrån? Borde bostadssituationen prioriteras högre än turistattraktioner som Kokpunkten?

Tyck till här på webben eller ring in och ta debatten direkt med Umit Dag, i tacklingen på tisdag.