Beachvolley mot cancer i Nordstan

1:32 min

80 ton sand har släpats till Nordstan i Göteborg för en veckas beachvolleybollspel till förmån för Cancerfonden.

Genom anmälningsavgifter och insamlingar hoppas man få in mycket pengar till cancerforskningen. Och det blir många matcher att följa säger en av arrangörerna, Jaqueline Östlund.

– Det kommer vara olika turningeringar, både dam och herrklasser, juniorer, seniorer, Sverigeeliten kommer att komma hit och spela, vi kommer att ha en företagsturnering, kändisturnering... Det kommer att hända mycket, säger Jaqueline Östlund.

En personlig tragedi ledde till att insamlingen Beachvolley mot cancer startade i december förra året. Månaden innan hade nämligen beachvolleyprofilen Stefan "Stiffe" Bernholm fått beskedet att han har en obotlig magsäckscancer som spritt sig i kroppen.

– När jag fick beskedet hamnade jag någonstans i en spiral som var nedåtgående och jag kände mentalt att jag tappade gnistan, och började tänka på det oundvikliga, säger Stefan "Stiffe" Bernholm.

– Då började jag snegla på Cancerfonden, och då hade de en lösning för att göra en egen insamling. Det är jobbigt, men nu har man fått igång något positivt.