Sembrant tände och släckte Sveriges finalhopp i Algarve cup

3:13 min

Sverige hade chansen att gå till final i Algarve Cup för första gången på fem år. Men en sen straff satte stopp. Japan vann med 2-1 och Sverige får spela match om tredje pris på onsdag.

Det var ett tröttkört men disciplinerat fotbollslandslag som ställde upp mot Japan i gruppfinalen. Charlotte Rohlin och Kosovare Asllani saknades på grund av skador, och Pia Sundhage passade på att göra en hel del byten under matchen.

Linda Sembrant vikarierade för Rohlin i backlinjen, men gjorde även avtryck framåt. I den 42:a minuten nickade Sembrant in 1-0 till Sverige på en frispark.

Matchen höll ett lågt tempo, och de regerande världsmästarna i Japan spelade långa stunder bollen runt de svenska spelarna - som dock för det mesta höll sig kyliga.

Men sedan blev Sembrant olycksfågel två gånger om.

Vid Japans kvitteringsmål ett par minuter in på andra halvlek orkade Tyresöbacken inte hänga med när Japans Yuki Ogimi enkelt placerade in bollen bakom Carola Söberg.

I den 88:e minuten tog sedan Sembrant bollen med handen i Sveriges straffområde - och domaren blåste straff.

Söberg var på bollen som Aya Miyama placerade, men kunde inte hålla den. 2-1 betyder att Japan får spela final mot Tyskland på onsdag, medan Sverige möter antingen Island eller Kina i match om tredjeplatsen.