#otryggagatan

Unga ska känna sig tryggare i Torsås

3:11 min

Trots att Torsås inte har någon brottstatistik som sticker ut så hindrar inte det att många känner sig otrygga - inte minst de unga. Därför ska kommunen nu sätta igång ett arbete för att ta reda på vad som skrämmer och vad man kan göra åt det.

Tessan Strömberg bor i Torsås och ser ett par saker som kunde vara bättre.

– Här finns ju mer vildsvin, det är klart man blir lite rädd. Sedan kan folk inte hålla hastigheten i den här byn.

Det handlar alltså inte om vilt nattliv eller brottslighet som skrämmer när vi frågar Tessan Strömberg, utan vildsvin ända in i samhället och trafiken genom Torsås.

Om det är samma saker som skrämmer de unga vet man inte. Men genom att ta in ungdomar som får intervjua andra ungdomar så hoppas kommunen få veta vad som är otäckt så man kan göra något åt det.

Håkan Algotsson från Centerpartiet är kommunalråd Torsås och han har några tankar om saker som skulle kunna skapa större känsla av trygghet.

– Röja av lite mer runt ställen där det vistas mycket människor. För det är klart att buskage och sådant kan göra på kvällen att man upplever det som lite osäkert. Kvällsbelysning, nattbelysning, titta på sådana saker. Det är ofta kanske små detaljer som gör att man upplever något helt annat.