Ulf Ekman berättar om varför han lämnar Livets Ord

13 min

Livets Ords grundare Ulf Ekman och hans fru Birgitta Ekman berättade i söndags att de lämnar församlingen för att bli katoliker. Ulf Ekman besökte idag P4 Uppland för att berätta mer om beslutet.

-  Birgitta har ju varit väldigt klar i de här frågorna. Hon är duktig och teologiskt bevandrad. Och jag har ju också varit intresserad av det, men för mig har det varit så att jag dröjt lite mer av omsorg till församlingen naturligtvis.

-  Men jag tror att nu var tiden mogen och det är ett beslut som vi har fattat gemensamt.

Du ska ju gå från att vara en framstående person, något av en huvudperson, grundare av en relativt ny och liten kyrka, till att bli en vanlig församlingsmedlem i en gammal och enorm världskyrka. Hur känns det bytet?

-  Jag tror att det blir väldigt bra, jag ser fram emot detta. Och sen var det blir för uppgifter och vad det blir för position det är inte så viktigt för mig. Jag ser fram emot att försöka bli en god katolik.

Tänker du att du ska bli snäppet högre än en församlingsmedlem?

-  Nej, jag tänker inte alls på det sättet. Jag är väldigt nöjd med att bara vara församlingsmedlem, men det är ju så med alla kristna att vi har ju kallelser och uppgifter, och om det finns plats att betjäna så är jag ju naturligtvis öppen för det.