Sara bjuder på sweet finger food

6:53 min

Sara Nyström komponerade en perfekt avrundning på en god middag, med lite dessertplock och en basilikapudding.

Lite smått och gott på en tallrik...

... Basilikapudding med jordgubbsås/ Jordnöts Cake Pops / Frostade vindruvor...

Basilikapudding

8 st snapsglas

2 dl grädde

1 msk socker

1 gelatinblad

16 färska basilikablad

Börja med och koka upp 1 dl grädde med 1 msk socker i en kastrull och ställ åt sidan så den får svalna lite, lägg gelatinbladen i blöt så det får mjukna och smält sedan ner bladet i den varma grädden. Tag och mixa basilikabladen med resterande grädden ( 1 dl ) med en stav mixer, detta kommer att tjockna snabbt och den kommer inte bli helt slät men det gör inget för grädden kommer mixas 1 gång till innan den hälls upp i glasen. Vispa ner basilikagrädden i den uppkokade grädden och mixa den en sista gång med stavmixern så den blir slät och vackert mintgrön. Fördela sedan grädden i snapsglasen och låt dem stelna i kylen i minst 2 timmar.

4 färska jordgubbar

1,5 msk socker

Kvarta jordgubbarna och häll över sockret, låt dem stå i ute i rumstemperatur så sockret får smälta ett tag, mixa sedan med en stavmixer till en slät och len sås.

Jordnöts Cake pops

ca. 12 st

3 dl krossade hårda kakor ( i detta recept choklad )

100 gr färskost naturell

150 gr ljus choklad

1,5 dl Hackade salta jordnötter till garnityr

12 små grillpinnar

Blanda de krossade kakorna med färskosten och blanda väl. Rulla sedan små bollar av kaksmeten och stick igenom pinnarna så det ser ut som små runda klubbor, ställ in i kyl och låt dem stå i 1 timme. Smält under tiden chokladen och grovhacka jordnötterna.

Rulla sedan klubborna i chokladen och strö över jordnötterna på direkten så inte chokladen hinner stela. Förvara klubborna i kylen tills de ska serveras.

Frostade Vindruvor

"Super enkelt och roligt tillbehör som känns som små sorbetkulor"

1 klase tvättade röda vindruvor

Låt vindrutorna torka på lite hushållspapper så de är torra, lägg dem sedan i en fryspåse och lägg in i frysen. KLART!!!! Plocka sedan fram tills de ska serveras...