Pressmeddelande 2014-03-12

Ny P1-dokumentär: Transan och jag av Claes JB Löfgren

Pelle Hedberg behöll sin hemlighet i 35 år, han berättade inte ens för Claes, sin bästa vän. Först under en helkväll i Stockholmsnatten vågar han visa livet som Pelle/Pia fullt ut för Claes som även han denna kväll klätt sig i kvinnokläder. Dokumentären sänds söndag 31 mars kl. 15.03 i P1.

- Vi har seglat vilse i tjocka utanför Portugal. Och dykt bland rockor och barracudor vid korallrev utanför Venezuela. Nu sitter vi här; jag är klädd i en leopardmönstrad tunn klänning, pärlhalsband och en lång svart peruk med självfall och Pelle i en urringad, mörk jumper med öppen rygg och svart läderkjol. I det blonda självlockiga håret dinglar två vita örhängen. Och det skarpskurna ansiktet är öppet och inbjudande, berättar producenten Claes JB Löfgren, Pelles bästa vän sedan 35 år och utrikesreporter på SVT.


- Jag vaknade upp och konstaterade att livet inte är så jävla långt. Varför ska jag gå här och undertrycka mina känslor och önskemål, för vem?, säger Pelle/Pia Hedberg i dokumentären. När jag jobbade så var jag alltid Pelle men det blev mer och mer att jag klädde om. Till slut blev det så att jag bytte om i bilen när jag åkte till och från jobbet.


- Men jag kan ställa om och bli en machosnubbe vilken sekund som helst. Jag har levt ett väldigt macho liv, det har varit väldigt mycket fråga om tävling, berättar Pelle/Pia.


P1 Dokumentären Transan och jag sänds söndag 31 mars kl. 15.03 i P1 och finns för efterhandslyssning på webben och i appen Sveriges Radio Play.Pressbild
Pelle/Pia Hedberg och Claes JB Löfgren i P1 Dokumentären Transan och jag. Foto: privat

http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3200708_2048_1536.jpg
h
ttp://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/3203239_2048_1536.jpgFör mer information, intervjuer och förhandslyssning, vänligen kontakta:

Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Håkan Engström, producent
hakan.engstrom@sverigesradio.se