Just nu
  • Trafikverket varnar för halt väglag

Haynes Mjällbyblogg

Haynes: Luke "Grillen" Grill imponerade!

Kristian Haynes bloggar om stukade fötter och Lukas Grill, som är ett möjligt nyförvärv. 

Han verkade något överraskad när jag skulle hälsa honom välkommen. Jag hälsade med självförtroende och sa "willkommen, alles gut? Han trodde nog att jag var tysk för en stund men när alla skrattade så förstod han att jag bara praktiserade språket :)

Onsdag idag och min vecka har varit lugn än så länge. Jag har inte kunnat medverka på träningarna. Min fot svullnade upp efter en smäll i matchen i lördags mot Örgryte. Det är dock under kontroll och hoppas kunna träna imorgon.

Jag har själv inte fått möjligheten att se Lukas Grill i action men förstod att han gjort ett bra intryck igår i U21-matchen mot Helsingborg. "Han slog inte bort en passning på 90 min" sa Lasse till någon tidning.  Matchen slutade med en seger 1-0. Mattias Håkansson målskytt som visar på god form, han gjorde även ett fint inhopp i lördags. Grillen stannar till söndag så vi får avvakta och se hur det blir om jag får hälsa honom välkommen på riktigt eller om jag får avsluta med "Auf Wiedersehen" eller kanske "Tschüss"?

Lukas klubb Bayern München slog ut mitt Arsenal igår i Champions League (för hans bästa hoppas jag att han är ödmjuk till den segern). Sett till bägge matcherna är det rättvist, Bayern är för bra. Hade varit roligt att se vad som hade hänt om Özil hade satt straffen i första mötet. Atletico Madrid vann den andra matchen mot Milan och går vidare till kvartsfinal med imponerande 5-1 i de båda mötena.

Ikväll fortsätter det med Barcelona-Man City och Zlatan mot Leverkusen. Där tror jag båda matcherna redan är avgjorda men hoppas att Manchester City tar ledningen och skapar spänning. Jag ger Man City chansen ikväll och sparar mästerkocken tills imorgon, kör TV4 play då istället.

Idag besökte jag sjukhuset i Kristianstad för ännu en förberedelse inför allsvenskan. Samtliga spelare ska genomgå ett EKG för att fastställa att allt är under kontroll. De sa inget så jag antar att värdena var bra. Hade ett scenario för några år sedan i Trelleborg där en spelare fick ta en timeout på två månader eftersom EKG-testet gav utslag för någon störning på hjärtat. Det är bra med dessa kontroller, det har faktiskt varit en del incidenter på planen med spelare som bara sjunkit ihop de senaste åren. Vi hade Ivan Turina i fjol som skakade hela fotbollsvärlden...

Nu har vi tre pass kvar innan vi på lördag åker till Göteborg för den avgörande matchen. Hoppas på goda förberedelser och sen gäller det.

Jag blev något överraskad när jag fick en artikel i handen från Kristianstadbladet i måndags där det stod i stor svart text, Intern kritik mot Mjällbys spelsystem??? Det hade jag vetat om det hade funnits! Jag tycker att det är tråkigt att det inte istället kan skrivas något positivt. För dem handlar det så klart om att sälja tidningar. Jag brukar aldrig kommentera eller knappt läsa om det som skrivs men detta ville jag bara dementera.

Ha en härlig dag i vårsolen!

// Haynes