Linköping

Utredningen kring gängbråken i Linköping växer

1:35 min

Totalt har nu tio män anhållits misstänkta för olika brott i samband med helgens bråk mellan kriminella gäng i stadsdelarna Ryd och Skäggetorp i Linköping. I natt greps ytterligare tre män ur de kriminella nätverken efter en husrannsakan och anhölls senare av åklagare misstänkta för grova vapenbrott.

- Det är en utredning som blir allt större, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik.

Polisen har sedan helgen varit på plats i de båda stadsdelarna för att göra olika kontroller och i samband med det gripit flera av dom personerna som nu är anhållna.

Det är grova brott som finns med bland brottsrubriceringarna försök till mordbrand, två försök till mord, förberedelser till grov misshandel, förberedelser till mordbrand och grovt vapenbrott.

Polisen vill nu ha in fler tips från allmänheten vad man har sett i området kring Ryds herrgård främst under natten mellan fredag och lördag både vad det gäller personer och fordon. I utredningen förekommer det flera uppgifter om en moped som kan ha med brotten att göra och som polisen vill ha mer information om.

Ett samarbete har också inletts med Linköpings kommun, universitetet och fastighetsbolag, och fritidsgårdarna i områdena kommer att ha extra öppet under veckan och kommande helg.

Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt säger att det nu är gemensamma krafter som gäller för att stoppa våldet.