Attendo i annonskampanj för nytt avtal med Örebro kommun

1:56 min

Vårdföretaget Attendo satsar på annonser för att skapa opion runt företagets helt nya vårdboende i Örebro. Målet är ett avtal med Örebro kommun. Men från kommunens sida är svaret ett blankt nej.

– Vi går ut och visar att Rynningeviken finns och att vi borde vara ett alternativ för dem som har ett beslut om plats på ett äldreboende, säger Marie Björklund, verksamhetsansvarig på Attendos nya boende i Rynningeviken.

I annonserna för Attendos vårdboende i Rynningeviken finns formuleringar som riktar sig till dem som fått beslut av kommunen om plats på äldreboende, precis som om det pågick verksamhet där. Den kontakten med intresserade är syftet med annonserna, enligt Marie Björklund.

För Rasmus Persson, centerpartist och  ansvarigt kommunalråd är ett nytt avtal med Attendo uteslutet.

– Därför att boendet drivs av ett företag som helt tappat vårt förtroende, säger han.

Örebro kommun och Attendo ligger i en tvist om det avtal som kommunen bröt med hänvisning till att vårdföretaget inte höll sina löften på vårdboendet Elgströmska huset.

Marie Björklund på Attendos boende i Rynningeviken, menar att Örebro kommun kan vinna på ett nytt avtal med just Attendo:

– Med ett ramavtal  har Örebro kommun all möjlighet att sluta placera brukare hos oss om vi inte håller kvaliteten, säger hon.

Marie Björklund hävdar också att kommunen snabbare skulle kunna ge äldre plats på boende genom att använda sig av boendet i Rynningeviken. Rasmus Persson i sin tur anser att det inte finns något kö-problem:

– Kön idag är rimlig. Vi har inte råd att ha tomma platser, säger han.