New York

Hon befinner sig på Manhattan

3:06 min

Klara Härgestam, från Landsbro, bor i New York där en stor explosion inträffade och två bostadshus rasade samman på Manhattan under eftermiddagen.

– Det som man märker i den lokala nyhetsrapporteringen är att det blir otroligt haussat när det händer något sådant här, även om allt tyder på att det inte är en terrorattack, utan en ren olycka. Men ändå finns undertonen av att "tänk om".

Minst två personer har bekräftats döda och 17 har skadats. Men många saknas fortfarande och oron i New York är stor.

– Många är oroliga. Det var bostadshus som rasade och det var folk i husen som var hemma. Man förväntar sig att både sifforna på döda och skadade ska stiga. Det brinner fortfarande och man håller på och försöker släcka innan man kan undersöka mer, säger Klara Härgestam.

Lokaltrafiken påvervas och tågen på tunnelbanelinjer i närheten har stoppats. På tv-bilder syns hur kraftig rök bolmar ur den kollapsade byggnaden och på twitter skriver New Yorks räddningstjänst att 168 brandmän är på plats. Men för egen del är Klara Härgestam inte orolig.

– Vi märkte av det först när svenska vänner sms:ade och frågade om vi levde. Då satte vi på nyheterna och förstod vi vad det handlade om.
– Just nu är jag en bit ner på Manhattan, i Chelsea,  och här märks ingenting.