Leksand-HV71 2-1

Leksand kvitterade – HV71: ”Vadå, match redan i morgon igen?”

2:11 min

Åttondelen mellan Leksand och HV71 lever efter att Leksand vunnit med 2-1.

Nu står det 1-1 i matcher och på torsdagskvällen avgörs det vilket lag som går till kvartsfinal.

– Vilken tid är det, eller är matchen i morgon, ja ha, det är redan i morgon alltså, säger HV71:s Andreas Jämtin till Radiosporten om att ny match väntar i Leksand.

Radiosportens reporter Mats Fagerström tar ut matchens lirare:

Leksand: Oscar Alsenfelt

HV71: Gustaf Wesslau

I första perioden var det långsamma leksingar som inte alls fick ordning på sitt spel. Istället fick vi se ett totalfokuserat HV 71, som vann både tekningar närkamper och uppträdde som ett riktigt slutspelslag.

De tog också ledningen - tursamt- när Anssi Salmela sköt ett skott som gick via Leksandsbacken Patrik Hersely i mål.

I början av den andra perioden brakade Leksand ihop totalt. Det var en sådan kris i Leksand att tränaren Andreas Appelgren tog timeout redan efter 6.47 i andra perioden.

Då var HV71 mycket nära att avgöra matchen. Laget radade upp målchanser men Oscar Alsenfeldt storspelade i Leksandsmålet.

– Deras målvakt håller dem i liv, han gör så att de får tron i deras lag. Han gör några strålande räddningar när vi hade chansen att avgöra, säger Jämtin.

Hemmalaget fick möjligheten att komma in i matchen när Anssi Salmela, i HV, blev utvisad. Sedan tog det bara tre sekunder till Patrik Hersley dundrade in 1-1. Klockan visade 10.26 och det var först då som dalalaget vaknade. De tog över matchen och dominerade helt i slutperioden.

– Vi tog en timeout och lugnade ned oss. Så vi lyckades vända på det och göra 1-1-målet. Vi fick lite luft under vingarna efter det målet. Det var det
vi behövde. HV71 är bra och har många rutinerade spelare som varit med här i slutspelet förut, säger Hersley till Radiosporten.

Johan Ryno gjorde också 2-1 efter 6.47. Därefter fick Leksand på allvar upp tempot och dominerade mot HV71 som tappade allt det fina spel de hade i början av matchen.