Innebandy

Förlust i historisk match för Växjö

1:34 min

Växjö har spelat sin första match någonsin i ett slutspel i högstaligan i innebandy. Men efter förlust med klara siffrorna 4–9 har Växjö en minst sagt brant uppförsbacke framför sig. 

Men det började bra för Växjö som var som en stor vägg i den första perioden. Lagets poängkung Filip Kjellsson gav hemmalaget ledningen, 1–0, och bakåt så blockerade Växjö nästan alla försök till skott som Falun mäktade med. 

I andra perioden svängde det snabbt, Falun vände till en 1–3-ledning och trots att Växjö tog sig tillbaka i matchen så ledde gästerna med 3–4 inför den avslutande perioden. 

Där rann siffrorna iväg efter att Falun tidigt utökat sin ledning och 4–9 fastställdes av fyramålsskytten i Falun, Billy Nilsson. 

– Första perioden är vi bra med. I andra kändes det som vi inte tyckte att det var så kul längre. Det blev som en dag på jobbet. Och så kan vi aldrig tänka, för då är vi rökta i den här serien, säger Växjös tränare Niklas Nordén. 

Efter slutsignalen blev det gruff mellan Ciya Hajo och Christopher Holmér. Holmér och Hajo tryckte pannorna mot varandra och Holmér greppade tag om Hajos tröja. 

– Han skjuter bollen mot vårat bås. Och det är slut liksom, så varför ska man hålla på så, säger Holmér. 

Tror du att denna matchen satte tonen för den här kvartsfinalserien? Att det kommer vara mycket känslor?

– Ja, det kommer det absolut vara. Det tror jag. Vi spelar ju tufft, så det kommer nog vara mycket känslor. Som det ska vara, säger Holmér.