Kimia om tiden efter kidnappningen och åtalet mot Taymaz pappa

3:29 min

2009 blev Taymaz kidnappad av sin pappa och förd till Iran, nu har det gått nästan tre år sedan han blev återförenad med sin mamma Kimia. Nu åtalas pappan för egenmäktighet med barn.

När P4 Skaraborg når mamma Kimia har hon precis fått beskedet.

- Äntligen! Jag har väntat på detta beslut i mer än tre år. Det tog lång tid, men jag är jättenöjd. Jag visste från början vad som hänt men ärendet blev väldigt komplicerat. Det handlar om två olika land och två olika regler och lagar.

Har du någon kontakt med Taymaz pappa idag?

 - Nej absolut inte, det finns fortfarande kontaktförbud mot mig och Taymaz.

Hur ser Taymaz själv på händelserna i efterhand?

- De första åren har varit jättesvåra. Han var mycket skadad, både fysiskt och psykiskt. Han var manipulerad och hjärntvättad. Man ser fortfarande ärren i Taymaz själ och vi jobbar mycket på att han ska få tillbaka sin självkänsla.

 Har ni fått någon professionellt stöd?

- Det var till en början svårt att få hjälp och stöd, för när Taymaz kom hem hade han glömt all svenska. Till slut gick det och vi har fortfarande tät kontakt med professionell hjälp.

Hur går man vidare?

- Vi kan inte ta igen de förlorade åren, man får inte dem tillbaka. Men jag ser ändå fram emot att vi har hela livet framför oss. Vi njuter av varenda sekund tillsammans och varje minut jag får med Taymaz känner jag mig som världens lyckligaste.

Nu är Taymaz pappa åtalad, vad hoppas du ska hända?

 - Jag hoppas han får sitt straff. Han förstörde Taymaz liv. Han har blivit misshandlad både fysiskt och psykiskt. Det viktigaste är att han får sitt straff och jag hoppas att tingsrätten gör sitt bästa, säger Kimia.

P4 Skaraborg har sökt pappans advokat, som inte vill ge några kommentarer.