MARK

Nytt attentat mot homosexuellt par i Kinna

1:15 min

I natt drabbades paret Håkan och Roy i Kinna av ytterligare skadegörelse. Vid 3-tiden vaknade paret av att larmet på bilen gick igång.

På parkeringen där parets bil stod fanns två andra bilar men det var bara parets bil som utsattes. En stor sten hade kastats på bakrutan och krossat den.

– Jag mår jättedåligt. Vi går på sömntabletter för att få sova, säger Håkan till P4 Sjuhärad.

Den senaste tiden har varit mycket jobbig för paret. För några veckor sedan vandaliserades parets bil, någon ristade in ordet bög, könsord och även något som liknade ett hakkors i lacken.

Manifestation drog flera hundra
Den händelsen fick många att reagera och det hölls en stor manifestation mot hatbrott och till stöd för paret på Mor Kerstins Torg i Kinna, med flera hundra besökare.

Men bara någon vecka senare utsattes paret på nytt - Håkan misshandlades av okända gärningsmän när han var ute med hunden på kvällen.
Inatt var det dags igen - en stor sten kastades genom bakrutan på parets bil.

– Jag tar det som ett hot igen. Det är jättesvårt faktiskt, säger Håkan.

Varför gör man såhär mot er?

– Jag vet faktiskt inte. Antagligen vill de skrämma oss - jag är mycket rädd.

Vad är du rädd för?

– Att vi ska bli nedslagna igen. Det är jag väl mest rädd för.

Efter allt som hänt funderar paret nu på att lämna Mark.

– Vi har inte lust att stanna längre, men det är ju inte bara att flytta heller, det är ju inte det enklaste, säger Håkan.

Utredningen står och stampar
Idag på morgonen undersökte polisen parets vandaliserade bil. Den sten som kastats mot och krossat bakrutan ska skickas till Statens Kriminaltekniska laboratorium, SKL, för undersökning.

Men polisen i Kinna säger till P4 Sjuhärad att man inte tror att man kommer att hitta något på stenen som kan koppla den till en gärningsman.

I övrigt är polisen mycket företegen när det gäller utredningarna om det som paret utsatts för, man hänvisar till förundersökningssekretess.
Utredningen gällande den första vandaliseringen av parets bil lades ned efter några dagar, i brist på vittnen och spaningsuppslag men ska enligt polisen i Kinna nu ha återupptagits.