Polis

Extra poliser i Hammerdal efter misstänkt gruppvåldtäkt

Polisen håller på att ringa in ett antal personer som kan misstänkas för gruppvåldtäkten, det handlar om minst fyra män mellan 15 och 24 år men ännu är ingen gripen för det misstänkta övergreppet.

Polisen har extra patrullering i Hammerdal efter den misstänkta gruppvåldtäkten av en kvinna i 20 års åldern förra helgen.

– Efter det som har hänt har det blivit mycket skriverier på sociala medier och det har också förekommit hot, vissa personer pekas ut som gärningsmän utan att det är bevisat. Det är en orolig stämning och därför ökar vi vår bemanning på plats. Vi vill absolut inte att någon oskyldig råkar illa ut, säger Jonny Jonsson, biträdande närpolischef i Strömsunds kommun.

Polisen utreder inte bara den misstänkta gruppvåldtäkten utan också om det finns något samband mellan övergreppet i Hammerdal och med ouppklarade brott i Östersund.

– Vi tittar på om bevismaterial från det här misstänkta brottet kan matchas med bevismaterial från andra överfall i exempelvis Östersundsområdet, säger Göran Bergström.