Bostadsfrågan hetast i första valdebatten

1:43 min

Det blev en het debatt i Stockholms stadshus igår kväll när P4 Radio Stockholm sände årets första valdebatt. Den största frågan var bostadsbristen, och där framförde Danel Helldén (MP) förslaget att stänga Bromma flygplats för att bygga bostäder

Kommentera under #stockholmsval14.

"Stäng Bromma flygplats och bygg bostäder istället" Det var alltså ett krav från Daniel Helldén (MP) i gårdagens debatt från Stockholms Stadshus.

– Absolut, där får vi in 50 000 bostäder. Det är en utmärkt mark och det betyder att vi blir av med det buller som 80 000 stockholmare utsätts för när det gäller flyget.

I den frågan fick han direkt mothugg från Lotta Edholm (FP);

– Bromma flygplats har funnits i många, många år. Människor som bor runt flygplatsen är fullt medvetna om att den är där och att den bullrar. De flesta i Bromma är också fullt medvetna om att den är väldigt viktig för Stockholms stad och det näringsliv vi har.

I debatten förde de sju partierna fram några av sina favoritsvar på bostadsfrågan. Ann-Margrethe Liv (V) krävde till exempel stopp för höjda hyror i allmännyttan, och Per Ankersjö (C) krävde sänkta bullerregler och fler höghus.

Debatten var stundtals riktigt hetsig.

– Folk som lyssnar måste ju tro att den här staden styrs av Piff och Piff, sa Roger Morgert (S).