Ingen lyckad start på F1-säsongen för Ericsson

Det blev ingen lyckad premiärdag för Marcus Ericsson i Melbourne. Sveriges nye F1-förare lyckades inte få till något av de två träningsåken på fredagen.

I det första tvingades han bryta efter ett varv med ett elfel. I det andra var det ett hydrauliskt fel som gjorde att han tvingades tillbaka till depån.

Caterham-stallet har problem även med den andre förarens, Kamui Kobayashi, bil. Det är ett bränslefel som upptäcktes strax efter att han kommit ut på banan i den första träningen. Felet är så omfattande att Kobayashi tvingades stå över den andra träningen.

Ferrariföraren Fernando Alonso var snabbast i den första träningen.

– Det är problem med hydrauliken, det läckte rätt mycket, säger Ericsson enligt aftonbladet.se.

– Lite frustrerande är det, man vill ju köra. Det var tre testdagar innan och sedan blev det inga varv på fredagen heller och det är inget kul, men vad ska man göra? Det är bara att jobba vidare.

Mercedesförarna var snabbast i fredagens andra träning. Britten Lewis Hamilton, som fick problem med bilen under den första träningen, toppade träningstiderna före sin tyske stallkompis Nico Rosberg.

Natten till lördag, svensk tid, är det dags för den tredje och sista träningen. Timmarna senare avgörs kvalet till söndagens lopp.