Detektiven: Det har blivit svårt att helt gå upp i rök

2:46 min

Jane Andersson är boråsaren som driver detektivbyrå i Stockholm. Det hon bland annat märkt under åren som detektiv är svårigheten att helt försvinna.

– Jag tror det är jättesvårt, det blir bara svårare och svårare hela tiden. Vår generation lämnar väldigt mycket elektroniska avtryck. Man måste nog leva ett väldigt isolerat liv för att inte lämna en massa avtryck, säger Jane Andersson.

– Jag tror att du måste klippa alla band från ditt förflutna om du ska lyckas gå upp i rök. Oftast är det så man hittar tillbaks till en person. Alla har ju någon som man bryr sig om. Om det är vänner eller familj som man förr eller senare skapar en relation till, man tar sig tillbaks till sitt gamla liv, säger Jane Andersson.

Jane Andersson driver detektivbyrå i Stockholm. Just nu är de tre kvinnor i Den kvinnliga detektivbyrån, de tar sig an allt från misstänkta anställda till försvunna personer. För de tre detektiverna blir det mycket resor och hittills har de kunnat hjälpa ett hundratal personer. Jane Andersson vet numer hur hon skulle agerat om hon hade velat försvinna helt och hållet.

– Jag hade nog kört en helt ny och egen historia och jag hade förändrat mitt utseende. Man måste nog anpassa sig och smälta in i omgivningen. Största knepet att gömma sig är att gömma sig i en folkmassa helt öppet, säger Jane Andersson.