Nässjömordet

Kvinnan: Jag minns ingenting

Den kvinna som skottskadades svårt när hennes man mördades minns ingenting av händelsen och har heller ingen aning om vad som skulle kunna vara motivet.

Kvinnan, som sköts i huvudet och handen, har under utredningen förhörts närmare 20 gånger. Det första förhöret hölls elva dagar efter händelsen, när kvinnan befann sig på Höglandssjukhuset i Eksjö. Det var då svårt för förhörsledarna att kommunicera med henne eftersom att hon  bara kunde svara med handryckningar och "rossliga ord", som det står i förundersökningen.

Det första förhöret där polisen kunde prata med kvinnan på riktigt hölls en dryg månad efter att hon skottskadats. Hon sa då att hon inte mindes någonting av händelsen och inte kunde ge något motiv till det som hänt.

Och det är sedan genomgående i alla förhör som hålls med kvinnan - hon minns inte vad som hänt och har ingen aning om varför hennes man skjutits till döds och hon själv skottskadats svårt. Inte heller när hon kommer hem till sin bostad återkommer några minnen av händelsen.

I november får kvinnan information om att två sitter häktade misstänkta för mordet och mordförsöket och i januari hålls ett förhör med henne om kopplingarna i till det kriminella nätverket Original gangsters, som misstänks vara inblandade. Kvinnan säger att hon läst om kopplingen i media, men att hon aldrig tidigare hört talas om de och hon tror inte heller att hennes man kände till dem.

Hon och hennes man har heller aldrig varit utsatta för hot eller påtryckningar från gruppen.