Möt guldmedaljören Helene Ripa

4:31 min

Ett guld för Helene Ripa och silver och brons för Zebastian Modin. I morgon tävlar de Paralympiska medaljörerna tillsammans i en mixedstafett.

I måndags blev det guld på femton kilometer klassiskt för Helen Ripa. Inför Paralympics var svenskan lite av en underdog men efter guldmedaljen syns och hörs hon överallt och hennes blogg har fått fler besökare än någonsin tidigare.

– Det är lite ofattbart, men det är stort och jag har fått höra att det kanske är större än jag förstått, i måndags när jag tog guldet rusade bloggen i höjden, det är helt hysteriskt, säger Helene Ripa.

Men framgången har sin förklaring.

– Väl på plats här på Laura-stadion så föll bitarna på plats, jag trivs jättebra här i Sotji och framförallt uppe på stadion, det är mitt ställe, det är lugn och harmoni här uppe, och då kände jag och kunde landa i att nu är jag här och nu ska jag göra mitt absolut bästa lopp, säger Helene Ripa till Radiosporten.

Snart är det dags för tävling på Laura-stadion igen. Tidigt på lördagsmorgonen kör Helene Ripa tillsammans med Zebastian Modin mixedstafett.