Förbundet: ”Förändrar inte vår inställning till Waldebäck”

Svenska ishockeyörbundet har fortsatt förtroende för läkaren Björn Waldebäck trots att Waldebäck fått en "allvarlig anmärkning" av IOK.

– Det här förändrar inte vår inställning till Waldebäck och hans kompetens i sitt jobb. Vi har fullt förtroende för Björn. Han gör ett jättebra jobb kring våra landslag, säger Englund till TT

Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund tycker att IOK gjort rätt vad gäller att ge Nicklas Bäckström en matchs avstängning (OS-finalen mot Kanada) och låta honom behålla silvermedaljen.

– Det är ett rimligt beslut, säger han till TT.

– Det finns ju så många omständigheter kring det hela. Han fick ju straffet att inte spela finalen och han har varit öppen med att han har den här medicinen.

Förbundet har fortsatt förtroende för läkaren Björn Waldebäck, som är ansvarig landslagsläkare för de svenska ishockeylandslagen.

– Björn Waldebäck ställde sin plats till förfogande redan i Sotji. Det är klart att en allvarlig anmärkning från IOK inte är en merit. Någon medicinsk organisation inför kommande OS är inte bestämd och när det gäller Björn Waldebäcks framtida arbetsuppgifter för SOK ska vi knåda den frågan internt först. Det sker i början av kommande vecka, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, enligt TT.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se