SHL-panelen inför söndagens matcher

Radiosportens SHL-panel bjuder på sina tankar kring söndagens kvartsfinaler. "Tajt och jämnt" är ord som beskriver experternas kommentarer om matcherna: Växjö-Luleå och Brynäs-Färjestad.

Växjö-Luleå

Magnus Arvedson, Radiosportens expert:
– Växjö vinner denna drabbning för att Luleå har så dålig form. Växjö har satsat stenhårt med mycket pengar och etablerat sig i SHL på kort tid. Luleå har som sagt dålig formkurva, Omark har kommit in och laget skulle lyfta. Tyvärr har det inte hänt.

Kristofer Ottosson, Radiosportens expert:
– 3-4. Det här blir en holmgång som jag gärna hade sett äga rum i en semifinal. Tror det finns mer i detta Luleå. Omark borde kunna göra skillnad vilket kan vara tungan på vågen i denna serie. Växjö imponerar med sin stabilitet. Otur att stöta på erfaret Luleå redan i kvartsfinal.

Magnus Wahlman, Radiosportens kommentator:
– Växjö vinner med 4-3 i matcher. Den svåraste serien att tippa. Fördelen av hemmaplan avgör till Växjös fördel.

Mats Fagerström, Radiosportens kommentator:
– Jag vill höja ett varningens finger för Växjö. De spelar otroligt tajt och är svåra att spela emot. De kan gå långt i årets slutspel. Jag tippar 4-1 till Växjö.

Christian Olsson, Radiosportens kommentator:
– Växjö vinner relativt klart (4-2 i matcher?) för att de har ett himla bra lag i alla spelets aspekter! Framför allt har Växjö så många potentiella matchvinnare att någon/några lär hitta rätt så ofta att det blir omöjligt för Luleå att värja sig - oavsett hur inspirerade och egensinninga lagets alla Linusar än är.


Brynäs-Färjestad

Magnus Arvedson, Radiosportens expert:
– FBK vinner denna serie, kommer in till kvarten med ett bra facit bra självförtroend och som gott som alla friska.

– FBK vinner för sin slutspelsrutin, ganska lätt mot Brynäs och att de allt som oftast vinner mot Brynäs i slutspelet, förutom senast de möttes i slutspel 2012. Har ett mentalt övertag

Kristofer Ottosson, Radiosportens expert:
– 3-4. Jämnt. Färjestad tippas tack vare en stigande form. Laget har gått från botten till en 5-plats (samma poång som BIF) och det finns en del nytt blod i laget. Att Brynäs saknar Gunderson är för mig skillnaden i en av matcherna vilket ger FBK segern i serien.

Magnus Wahlman, Radiosportens kommentator:
– Tufft, tror också att det här går till sju matcher. Brynäs bättre framåt. Färjestad har en starkare defensiv. Skadan på Ryan Gunderson gör att FBK är knappa favoriter.

Mats Fagerström, Radiosportens kommentator:
– Blir alltid trevliga matcher de här lagen emellan. Färjestad har varit som en slumrande björn den här säsongen. Men nu har deras slutspelsnäsa vaknat till. Färjestad som har en stigande formkurva kan nöta ner motståndet. Tar sig vidare med 4-3 i matcher.

Christian Olsson, Radiosportens kommentator:
– Känns som en ofantligt jämn och svårgissad historia...Kan det vara så att Brynäs saknar sin poängmaskin Ryan Gunderson så mycket att det blir en avgörande negativ faktor för deras del? Å andra sidan känns Färjestad lite trögt och offensivt trubbigt....nääeh, det ÄR svårtippat! Fast jag tycker, till slut, att Färjestad känns som ett snäppet mer homogent lag och tror att de vinnner med 4-3.