Superligan Innebandy

Pixbo tog andra segern: "Väldigt bra för oss, jäkligt tungt för dem"

3:40 min

AIK krossade Warberg, Mullsjö fortsatte att skrälla mot Storvreta och Pixbo vann mot Helsingborg efter förlängning.

I herrarnas superliga i innebandy slutade AIK fyra och Warberg femma. Det märks inte i slutspelet. I den andra kvartsfinalen lagen emellan krossade AIK Warberg med hela 17-3, trots att Warberg hade en 2-0-ledning efter drygt en minuts spel. AIK:s kross, ihop med 8-2-segern i den första kvartsfinalen, ger Stockholmslaget 2-0 i matcher med den stora målskillnaden 25-5.

AIK var så överlägset på fredagskvällen att tränaren Peter Fischerström kunde ta ut segern redan efter två spelade perioder, då med ställningen 13-2.

Mullsjö, tabellsjuan, fortsatte att skrälla mot tabelltvåan Storvreta. Laget vann med 4-3 och har 2-0 i matcher. 2-0 i matcher har också Pixbo och Falun.

På fredagskvällen slog Pixbo Helsingborg (8-7 efter förlängning).

Pixbo ledde med 7-2 men sen gjorde Helsingborg fem raka mål och tog matchen till förlängning. Där kunde dock Pixbo avgöra och tog därmed grepp om kvartsfinalserien med andra segern.

– Det är väldigt, väldigt skönt, vi har haft en del sånna här vinster under säsongen så vi trodde på det, det är självklart skönt för mig, sånna mål är sköna och göra, säger avgörandets man Victor Selindh till Radiosporten som avgjorde matchen med sitt mål i förlängning.

– Det är sånna här segrar vi behöver och som man behöver i ett slutspel, dels är det väldigt bra för oss och jäkligt tungt för dem, fortsätter Selindh.

Daniel Johnsson gjorde fyra mål för Helsingborg men är besviken efter att de än en gång föll på målsnöret.

– Skitsamma hur många mål jag själv gör, det viktigaste är att vi måste vinna sånna här matcher, säger Daniel Johnsson till radiosporten efter matchen.