Just nu

Blåsigt i dag men snön lär utebli

SMHI varnar för kraftiga vindar över Skåne på lördagsmorgonen. Vindkänsliga fordon uppmanas att inte använda Öresundsbron. Utmed Smålandskusten och Gotland finns en klass 1-varning men snön väntas utebli. Tågen på Tjusbanan Västervik-Linköping är inställda och ersätts med buss under förmiddagen.

Under förmiddagen spår SMHI mulet med regn eller möjligen blötsnö i länet. På eftermiddagen  uppsprickande molntäcke. Temperaturen stiger till 5-7 grader och vinden blir  måttlig till frisk från nordväst.

Klass 2-varningen gäller även för storm i Skagerrak, och den är också utfärdad för lågt vattenstånd i Öresund. Tågtrafik runtom i Skåne har ställts in på grund av klass 2-varningen till lunchtid.

Under morgontimmarna på lördagen väntas lågtrycket röra sig österut.

– Det blir ganska soligt och klart under dagen men betydligt kyligare luft än vad vi har vant oss vid den senaste tiden. Temperaturen orkar nog inte upp till mer än 2-3 plusgrader, säger meteorolog Lisa Frost på SMHI.

Varningen för Svealand rör främst de norra delarna i de sydliga länen, men övergriper Värmland, Dalarna, Örebro, Västmanland och Upplands län.