Experten: Så går det i VC-avslutningen

4:02 min

Ingen svensk verkar ha med kampen om segern att göra i minitouren i för-VM i Falun. Men Radiosportens expert tror att kalla kan knipa tredjeplatsen i söndagens jaktstart.

På söndagen ska världscupen i längdskidor avslutas med en jaktstart på över tio kilometer fri stil för damerna och över 15 kilometer fri stil för herrarna.

På damsidan leder Therese Johaug, Marit Björgen ligger två, Niskanen trea och Charlotte Kalla är på en fjärde plats efter fredagens sprint och lördagens Skiathlon.

– Jag tror det är fördel Johaug i kampen om segern, hon såg pigg ut i dag och jag tror att Björgen får svårt att hämta in det där, säger Radiosportens skidexpert Torgny Mogren.

– Kallas chanser är att kunna åka upp sig till en tredje plats, hon avslutade bra i dag och jag hoppas hon kan mobilisera de krafter hon hade på slutet och hämta i kapp Niskanen och knipa en tredje plats.

På herrsidan avslutades skiathlonen med en spurtstrid mellan Alex Harvey, Martin Jonsrud Sundby och Alexander Legkov. Harvey var starkast och vann loppet. Daniel Richardsson blev fyra och är också på en fjärde plats i totalen inför söndagens avslutande jaktstart.

– Jag tror det blir väldigt svårt att nå upp till en pallplats, Sundby och Legkov kommer statsa allt på ett kort och försöka gå i kapp Harvey och då tror jag det blir svårt för Richardsson att hänga med i deras tempo, han ligger lite grann i ett ingemansland och jag tror han får inrikta sig på sin fjärde plats, säger Torgny Mogren.