Öhling Norberg vann på hemmaplan

Victor Öhling Norberg vann skicrosstävlingen på hemmaplan i Åre efter att ha övertygat i alla heat. Det blev svenskt på pallen även på damsidan då Sandra Näslund blev trea.

Åkarna bjöds på blandat väder när världscupen i skicross gick av stapeln i Åre. Sol blandades med snöstorm. Men det stoppade inte de svenska åkarna från att prestera bra.

Victor Öhling Norberg var snabbast av alla i kvalet och följde sedan upp med fin åkning i alla finalheat. Han vann finalen tämligen överlägset och sträckte händer i luften efter målgången. Lördagens seger innebär att Öhling Norberg tar över ledningen i den totala världscupen.

På damsidan tog Sandra Näslund sin andra pallplats i världscupsammanhang när hon blev trea. 17-åringen var snabbast i sin semifinal och åkte strålande. Hon vann sitt heat efter att ha kört om konkurrenterna på insidan.

I finalen gick det till en början inte lika bra då hon länge låg sist. Men i slutet av banan lyckades hon avancera och ta sig upp på en tredjeplats, en placering hon höll ändå in i mål. Fanny Smith vann före Marielle Thompson som blev tvåa.

Anna Holmlund blev åtta.