Hirscher tog hem cupen – svenskarna klättrade

1:46 min

På herrsidan var det dramatiskt när slalomcupen skulle avgöras. Felix Neureuther, tysken, var i ledningen både i slalomcupen och i tävlingen när bara Marcel Hirscher, österrikaren, återstod.

Vid den sista mellantiden var det dött lopp mellan dom båda men en fantomavslutning av Hirscher gjorde att han vann med 76/100-delar. Dessutom kammade han in 100 nya världscuppoäng och passerade Neureuther i slalomcupen. Trea i Lenzerheides slalomavslutning blev Österrikes veteran Mario Matt, som fyller 35 om tre veckor.

Den andra banan hade satts av den svenske tränaren Johan Brolenius och dom svenska åkarna verkade trivas. Markus Larsson blev femma, tangerat årsbästa och hade fjärde bästa tiden i andraåket.

– Det var mer fart i andra åket, i det första var det extremt svängigt, jag gillar när det är mer fart. Folk stakade sig fram i första åket, säger Larsson till Radiosporten.

Han är nöjd med säsongen:

– Jag är helt klart nöjd med säsongen, jag ville vara med på pallen, det har jag inte uppnått, men jag känner mig stabil i första gruppen och är någorlunda med och gör upp om det.

Larsson tvekar dock något inför nästa säsong:

– Det är inte helt avgjort vad jag gör nästa säsong, men klart att VM är lockande.

Axel Bäck gjorde säsongsbästa med en sjätteplats och var faktiskt tredjen snabbast i andraåket. Anton Lahdenperä blev sjuttonde man medan Mattias Hargin körde ur i första åket och passerades i sammandraget av italienaren Patrick Thaler. Hargin blev ändå bäste svensk i slalomcupen som femma.

Andre Myhrer har ju avstått alla tävlingar efter OS för att läka sitt skadade knä och passerades i slalomcupen av Markus Larsson. Larsson blev elva, Myhrer tolva.