Lindell Vikarby snuvades på cupen

2:15 min

Jessica Lindell-Vikarby fick inte vinna storslalomcupen. Österrikes Anna Fenninger passerade i sammandraget genom att vinna avslutningen i Lenzerheide medan Jessica blev trea.

– Jag gjorde det jag kunde men det räckte inte hela vägen, men jag är jättenöjd ändå, säger Lindell Vikarby till Radiosporten.

Fenninger var efter Jessica vid första mellantiden, något bättre vid den andra och i mål 33/100-delar före svenskan. Det blev 100 poäng till Fenninger och 60 till Jessica. 518 mot 492, 26 poängs skillnad, blev det i österrikisk favör.

Jessica låg trea efter första åket med Fenninger som tvåa. Men den hysteriska formen som Anna Fenninger haft på slutet gav henne fjärde raka segern i världscupens storslalom och däremellan hann hon med ett OS-silver.

Kanske, kanske grämer det någon att Svenska Skidförbundet åtog sig att ta över den storslalom som först flyttades från Maribor till Kranjska Gora men inte kunde köras heller där. Åre var då enda alternativet och Sverige tackade ja. Den extratävlingen vanns av Fenninger medan Jessica bara blev sexa. Hade den tävlingen inte kunnat genomföras så hade vi haft en svenska som vinnare av storslalomcupen.

Nu blev Jessica Lindell-Vikarby tvåa, precis som Frida Hansdotter i slalomcupen.

– Att vinna globen hade varit pricken över i. Men jag har varit på pallen fem av åtta tävlingar och det är helt galet, säger Lindell Vikarby till Radiosporten.

Frida Hansdotter gjorde en bra storslalom idag och blev trettonde tjej. Maria Pietelä-Holmner var sexa och Kajsa Kling artonde i den tävling som avslutade hela världscupsäsongen.