Arbetet med eftersöket fortsätter under kvällen.

Polisen i Norrbotten meddelar på sin webb att arbetet med eftersöket i samband med lavinen i Riksgränsen fortsätter under kvällen. Sprängning av lavinkanten har gjorts vid två tillfällen för att säkra området.

Eftersökningsstyrkan har lånat belysning från Norge för att kunna fortsätta söka trots att det blir mörkt.

Sökhundar har markerat på tre platser, och just nu pågår arbetet med att utesluta att det rör sig om ytterligare personer.

Polisen har talat med en person som befann sig i området strax innan lavinen gick, och enligt uppgifter ska denne inte ha sett någon ytterligare person i området just vi den tidpunkten.

Personen som åke skidor utför branten och drogs med i lavinen har också hörts, och lämnat samstämmiga uppgifter. Det är i nuläget ingen som är anmäld saknad.

Polisen varnar för extrem lavinfara i hela fjällområdet i Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio