Demonstranter på Majdan-torget underkänner valet

1:15 min

På Majdan-torget i Kiev tror många att konflikten med Ryssland kommer att eskalera. Demonstranten Sergei Kanjuka säger att valet på Krim inte är ett val utan en ockupation.

– Folk röstade under hot och blev felinformerade, säger han och tillägger ironiskt att han inte är förvånad ifall det i morgon visar sig att 150 procent röstade för att Krim ska anslutas till Ryssland.

Det kunde inte bli något annat resultat, anser han och liksom den nya regeringen här i Kiev ser han valet mer som en cirkus.

I kall blåst och snöblandat regn tog de tusental demonstranter som fortsatt att bo i tält här på Majdan-torget emot nyheten om resultatet i folkomröstningen. Här har man fortsatt att bygga och förstärka barrikaderna med bildäck och byggavfall och många tror att konflikten kommer att eskalera.

– Ryssland vill gå vidare, säger Chasana Samdenka, som värmer sig vid en eld i ett oljefat.

– Ryssland sätter kanske in trupp i de östra delarna av Ukraina, eller försöker påverka en regeringsbildning. Om så sker, kommer vi att försvara vårt land, säger Chasana som varit på torget sedan i slutet av december.