Krim hälsas välkommet av Ryssland

1:33 min

I den omtvistade folkomröstningen på Krim i går röstade 97 procent för att halvön ska brytas loss från Ukraina och anslutas till Ryssland, enligt det officiella resultatet. I Ryssland hälsas Krim välkommet av ryssar och den ryske presidenten försvarar folkomröstningen som helt legal enligt all internationell standard.

"Dobroposjalovatdomoi" eller "Välkommen hem" toppar "hashtag-ligan" på ryska mikrobloggen Twitter och illustrerar tydligt hur positivt resultatet från Krim tas emot av gemene ryss.

Så fort vallokalerna stängt på Krimhalvön och resultaten kom började en kakafoni av tutande bilar med gigantiska ryska flaggor att köra runt, runt i centrum av Moskva, som vore det en seger i en fotbollsmatch.

President Vladimir Putin sa i ett telefonsamtal med den amerikanske presidenten att folkomröstningen var i linje med internationell lag och FN-stadgan, precis den bild som ryska medier målat upp.

En av Putins mest trogna, tv-ankaret Dmitrij Kiseljov, sa i går kväll i tv att Ryssland är det enda land i världen som kan förvandla USA till radioaktiv aska. Kiseljov utsågs i december av Putin att skapa en bättre image för Ryssland i världen, som chef för omvandlade nyhetsbyrån Ria Novosti.

Den ryske presidentens inhemska popularitet har stigit och ligger över 70 procent enligt opinionsmätningar.

Redan i dag kan ryska parlamentets underhus duman göra klart för röstning om en annektering av Krim och omröstningen sker på fredag. För övrigt samma dag som Ukraina planerar att skriva på EU-associationsavtalet och den dag då vapenvilan beslutad mellan försvarsministrarna i Ukraina och Ryssland löper ut.