Landskrona

Skola klottrades ner med nazistsymboler

1:28 min

Albanoskolan i Landskrona har blivit nerklottrad med nazistsymboler. Synen mötte elever och personal när de kom till skolan i morse. Nu är klottret polisanmält och borttvättat. 

– På väggarna in till skolgården var det nazistiska slagord och nazistiska tecken, rätt omfattande, konstaterar Susanne Wessberg, tillförordnad rektor på Albanoskolan i Landskrona.

Vad tänkte du när du såg det?
– Med tanke på eleverna var det ju en väldigt tråkig syn att mötas av på en måndagmorgon, säger Susanne Wessberg.

Någon gång sedan i fredags kväll och fram till i morse har någon eller några klottrat nazistiska symboler och slagord på skolan och skolans väggar.

Skolgården är insynsskyddad och det här är första gången man drabbas av klotter av den här arten, berättar Susanne Wessberg. Klottret polisanmäldes och är nu också borttvättat. På skolan går det barn från förskoleklass upp till sexan.

– Reaktionerna har varierat. De som har haft ett behov av det har vi pratat med. För elevernas skull hoppas vi nu att allt ska återgå till det normala igen.

Har elever i den åldern koll på vad exempelvis ett hakkors står för?
– Det är nog väldigt varierande och det är väl därför det har varit lite olika reaktioner också, säger Susanne Wessberg.