"Hollywoodavslut för Muhrén"

7:39 min

Magnus Muhrén hade inlett målskyttet och 3-1 från hans klubba innebar 700:e målet i SAIK-tröjan. Även om matchen blev onödigt spännande så blev det ett riktigt hollywoodavslut för Magnus Muhrén. 

P4 Gävleborgs sportpanel med Jeancarlo Saavedra, ungdomsledare i Valbo och Kajsa Östlund, före detta hockeyspelare och numera idrottskonsulent på Gästriklands idrottsförbund summerade årets bandyfinal.

– Det är så optimalt när det blir spännande på slutet. Jag tycker Sandviken hade hela matchen, men sen blir det nästan onödigt spännande på slutet när Västerås får hörna, men samtidigt är det härligt att vinna sådana matcher, säger Kajsa Östlund.

Vad tar ni med er från matchen nu efteråt?

– Jag tror att det är Magnus Muhrèn, att han får börja med att göra 1-0 och hans glädje efter 3-1, det kändes som att man tar med sig Magnus, fantastiskt roligt för honom. Jag tänker också tillbaka på Januari mot Hammarby när han drog av ett muskelfäste i låret, tänk om det hade blivit de avslutet, men nu blir det såhär istället, det är som en saga, säger Kajsa. 

Jeancarlo fyller i,

– Självklart Magnus Muhrén, vilket resa han har gjort. Från debuten 93 till nu, med klubben i sitt hjärta.

5-4 blev slutresultatet och Magnus Muhrén fick göra sitt 700:e mål, men hur spännande är det att finalen har bytt plats, från Uppsala och Studenternas till Solna och Friends Arena?

– Jag tycker det är skit, om man får säga så i radio, jag gillar traditioner och när bandyn kommersialiseras så tappar man charmen. Nu var det strax över 20.000 på läktaren och väldigt mycket platser som var tomma, och det blir inte samma känsla, säger Jeancarlo.

– För publiken som är där så tror jag att dem föredrar Studenternas, men för TV-tittaren är det nog bättre. Men generellt med idrotten så blir det mer kommersiellt och det är ingen överraskning direkt, men visst tappar man charmen, med bandyportfölj och så vidare, säger Kajsa.