Stort säkerhetspådrag inför AIK-Djurgården

4:32 min

Ikväll drar kvalserien i ishockey igång med ett hett Stockholmsderby, AIK möter Djurgården. Av säkerhetskäl ska det bara vara hemmasupportar på arenan. Personer med Djurgårdshalsdukar kommer  få ta av dem.

– Folk som kommer hit med Djurgårdshalsdukar kommer ombeds ta av sig de sakerna, och håller man sig inte till det så kan man bli ombedd att lämna arenan, säger Thomas Lööw. Men det beror på vilken sorts supporter man är.

För första gången på två säsonger så möts stockholmslagen i hockey. AIK och Djurgården möts nu i kvalserien till SHL i två matcher. Bägge kommer att spela på Hovet utan bortasupportrar. Första kvällen är ikväll, och det är AIK som arrangerar matchen. AIK har försökt styra försäljningen av biljetter så att det ska vara hemmapublik enbart på läktarna.

De har jobbat med avstängningar och många på plats.

– Vi har hundra värdar och cirka 55 ordningsvakter inne, de kommer att ha att göra, säger Thomas Lööw.

Vad säger du om att ha det såhär?

– Jag tror inte att nån egentligen vill ha det såhär. Vi vill ha våra hockeyderbyn på Globen. Men tittar man på hur det har gått tidigare med sönderslagna saker och allt som kostar så blir det nästan bättre att spela på det här sättet, fortsätter Thomas Lööw.

Kan det bli problem utanför arenan på grund av det här upplägget?

– Det går rykten om att det ska stormas, men det går alltid rykten inför såna här matcher, säger Thomas Lööw.

Radiosporten och P4 Radio Stockholm sänder AIK-Djurgården i sin helhet på webben med start 19.00.