Sjukhusets busslinje indragen - patienterna drabbas

1:49 min

Det är inte längre möjligt att åka buss till Järva Närsjukhus i Rinkeby, och både patienter och anställda är upprörda. Busshållplatsen intill sjukhusentrén har dragits in på grund av alla vägarbeten i närheten.

Gamla, rörelsehindrade och familjer med sjuka barn tvingas nu antingen åka bil eller taxi - eller gå över en halv kilometer längs den hårt trafikerade Rinkeby Allé.

Yvonne Ramberg står vid den indragna busshållplatsen - och är arg.

– Det här är kass, och inte alls bra, säger hon.

Och om hon tycker det är jobbigt, så är det ingenting mot Davit Berhani. Med det nybrutna benet i gipspaket hade han tänkt ta bussen mot akuten i stan.

– Nu måste jag ta taxi härifrån, säger han.

– Det behövs en busslinje här, jag kan inte hoppa över en halv kilometer på kryckor till T-banan - det är någon som inte har tänkt, fortsätter han.

De anställda på närsjukhuset är förtvivlade.

Annie Widebeck sitter i receptionen på Järva Vårdcentral. Hon säger till P4 Radio Stockholm att hon varje dag möter ledsna och urförbannade patienter.

– Problemet för många att gå så långt är att de riskerar att missa sin bokade läkartid, säger hon.

Yvonne Willemsen,  sjuksköterska på medicinsk röntgen på Järva, menar att den borttagna bussförbindelsen hela tiden  får allvarliga följder.

 – Vi är oerhört upprörda, vi tycker det är fantastiskt dumt att dra in en busslinje och en busshållplats som vi är så beroende av här, säger hon till P4 Radio Stockholm.