”Tack pappa för att du överlevde”

Christoffer Mäkitalo från Luleå överlevde lavinen i Riksgränsen i helgen. I dag berättar han på sin Facebook-sida om känslorna och tacksamheten till de som deltog i räddningsinsatsen.

På Facebook finns också en bild från sonen med texten "Tack pappa för att du överlevde!"

Där berättar han också om kärleken till friåkningen:

"Naturens mäktighet, bergens kittlande känsla och adrenalinets pumpande kraft  fungerar som en sugande drog. Riskerna ligger i sportens natur ...

Förhållandena var vi fullt medvetna om, riskerna visste vi, erfarenheten fanns… Kanske det var frestelsen som tog överhand, kanske var det avtrubbning, kanske berodde det på att det ”bara” var hemmafjället , kanske en underskattning, kanske missbedömning, kanske negligering … mest troligt lite av varje!…"

Han ångrar sitt beslut att åka i branten beskriver sina känslor när lavinen gick och han blev liggande under snömassorna:

"Jag kommer aldrig glömma känslan när jag hör dånet och ser hur jorden spricker under mina fötter, när jag tittar mig runt och konstaterar att jag har ingen exit. Jag kommer aldrig att glömma känslan av att bli begravd i ett totalt mörker och en ensamhet utöver det begripliga. Jag kommer aldrig glömma tanken på att jag inte får kriga, att jag måste slappna av, spara syre, spara syre. Jag kommer aldrig att glömma känslan av att syret inte räcker till... svart... Men Jag kommer aldrig heller glömma rösterna från Jonny Isacson  och ”patrull-Patrik” minuten då allt återvände, inte heller mötena med de människor som varit där, och räddat mitt liv."

Läs hela inlägget på Christoffer Mäkitalos Facebook-sida