Västmanländska politiker vill synas i Almedalen

1:26 min

Västerås är en av tre kommuner i länet som kommer att finnas på plats vid politikerveckan i Almedalen på Gotland. De två andra är Fagersta och Norberg. Det är viktigt att vara med och synas, menar man.

Är det bra att lokala politiker finns med och syns under politikerveckan i Almedalen? Tyck till i kommentarsfältet!

Från Norberg åker kommunalrådet Åsa Eriksson och hon betalar delar av resan själv. Från Fagersta åker 3-4 personer där kommunen står för notan.

Från Västerås är det inte klart hur många som ska åka. Stadsdirektör Bo Dahlöf förklarar dock att han tycker det är viktigt att personer från Västerås är där och för fram stadens frågor. 

Bo Dahlöf berättar vidare att staden i veckan ska ordna en träff där man just ska prata om vad olika grupper, som Mälarenergi och Mimer, har för tankar inför Almedalsveckan.

Det är inte klart vad Almedalsresan kostar Västerås stad men för Fagersta kommun kommer Gotlandsresan att gå på mellan 15 000 - 20 000 kronor för de personer som åker dit.

Vad har skattebetalarna för nytta av att Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson åker dit?

– Ja, det kan man alltid fundera över men jag tror om man lär sig mer är man effektivare på sitt arbete, säger Stig Henriksson.