Ingenting är omöjligt

Sjunde raka förlusten för Luleå Hockey. Det innebär att Luleå måste vinna fyra av de fem återstående matcherna mot Växjö. Två segrar måste tas nere i Växjö.

Ingenting är omöjligt och speciellt inte när man har gårdagens match i betänkande. Luleå kom ut med rätt inställning, tacklade mer de fyra första minuterna än man gjorde under hela matchen i söndags.

Arbetsinsatsen var bra, hyggligt power play och Mark Owuya gjorde en godkänd insats i målet. Det enda problemet var att Växjö spelade med ett helt annat självförtroende och var kyliga vid rätt tillfällen.

Frånvaron av store backen Robin Jonsson är ohyggligt stor. Luleå har ingen Noah Welch som inger respekt i de bakre leden. Förstår inte hur man kan sätta Daniel Mannberg som center, mellan Omark och Hedman.

Mannberg har aldrig spelat center vad jag vet och vann inte en tekning under hela matchen. Växjö har ett bra balanserat lag. Stora fysiska backar som Noah Welch och Niklas Lundgren. Spelskickliga backar som Colin Murphy och Stephan Erixon.

Fyra kloka centrar, Erik Josefsson, Robert Rosén, Jani Lajunen och Dennis Rasmussen. Vattenbärare som Johan Markusson, Liam Reddox och Alexander Johansson. Målskyttar som Tomi Kallio och Ryan Lasch. Kommer på mig själv att jag nu snart nämnt hela laget, vilket innebär att Växjö är ett bra lag.

Var fanns publiken i går? 4 700 åskådare i en slutspelsmatch är för skralt.

Piteå skräller igen och tar en respektingivande vinst mot allsvenska Troja i går. Vinst mot Kallinge/Ronneby hemma på fredag och laget är på allvar med om att slåss om en allsvensk plats. Tänk om vi har tre elitlag från länet nästa säsong.

/ Lars-Göran Niemi