Turkiet blockerar Twitter

Twitter har stängts ner i Turkiet, rapporterar användare på mikrobloggen.

Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan sa tidigare under torsdagskvällen att Twitter skulle stängas. Detta efter att ett antal ljudinspelningar anonymt avsiktligt har lagts ut på sociala medier för att avslöja korruption i hans inre krets.

– Vi kommer att utradera Twitter. Jag bryr mig inte om vad det internationella samfundet säger, sa Erdogan under ett valmöte på torsdagen.

SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid är en av alla användare som skriver om att Twitter stängts ner på mikrobloggen:

"Twitter är blockerat här i Turkiet, bara timmar efter att Erdogan hotade med att stänga ner twitter. (Jag når twitter via VPN)".

Internetföretaget bakom Twitter i San Francisco säger nu att man ser över uppgifterna om att Twitter förbjudits i Turkiet. Företaget har publicerat ett meddelande på sin sida där Twitter-användare i Turkiet får rådet att att sända tweets med mobiltelefonen.

Hashtagen #twitterisblockedinturkey , där människor reagerar på nedstängningen av mikrobloggen, trendar just nu på Twitter globalt.

Tidigare den här månaden hotade Erdogan med att förbjuda de populära sociala medierna Youtube och Facebook efter lokalvalen den 30 mars.