L-G Niemi om SM-slutspelet och Piteå

Min guldfavorit, Frölunda, blev abrupt utkastad från SM-slutspelet. Frölunda hade ett lag som skulle kunnat slåss om guldet.

Som jag tidigare befarat är inte coach Roger Rönnberg mogen uppgiften att leda ett seniorlag. Rönnberg är duktig med juniorer, men har inte redskapen att vinna med seniorer.

Semifinalen mellan Skellefteå och Linköping blir en ganska lätt resa för västerbottningarna, 4-1 i matcher till Skellefteå. Den andra semifinalen mellan Växjö-Färjestad är en mer oviss historia. Jag tror dock att Färjestad går vinnande från striden.

Färjestad är van att spela semifinaler och finaler. Ett jobbigt lag att möta, som kör på hela tiden och spelar lika på hemma/bortais. Tipset är 4-3 i matcher till Färjestad.

Final mellan Skellefteå och Färjestad. Skellefteå i sin fjärde raka final och tar sitt andra raka SM-guld.

Piteå har en viktig bortamatch mot Kallinge/Ronneby i morgon. Vinst där och läget är utmärkt för en chans att nå allsvenskan. Piteå har två hemmamatcher nästa vecka, Troja på tisdag och Tingsryd på torsdag.

Sedan avslutar man borta mot Vita Hästen, som då antagligen är klar för uppflyttning och har inget att spela för.

/ Lars-Göran Niemi

Sveriges Radio sänder Piteås matcher i kvalserien i webbradion och appen Radiosporten Play. Och förstås alla matcher i SM-slutspelet.