Polisen säljer ut smuggelsprit

0:56 min

Med början i dag kommer polisen att sälja ut beslagtagen sprit. Ökningen av smuggelsprit som beslagtagits av tullen och som förvaras av polisen har blivit ett problem. Det finns inte längre plats för mer konfiskerad alkohol.

Klicka för att se alla försäljningsställen.

I stället för att tömma ut sprit och öl så kommer en försäljning att ske till en prisnivå som motsvarar försäljningspriset i Euro, eller försäljningspriset på nätet. Indirekt blir det försäljning till nettopris.

Att tömma ut och förstöra alkoholen ger ingen inkomst, vilket däremot en försäljning skulle göra, ett oväntat men välkommet tillskott till statkassan.

Josephine Kask, polisen Västernorrland, ser det som en utmärkt idé.

– Tack vare att Systembolaget sköter försäljningen och handhavandet så får vi tid att jobba med det som vi är ålagda att göra. Vi är också i stort behov av de utrymmen som beslagtagen alkohol tar upp, och det syns ingen minskning på det området, säger Josephine Kask, polisen Västernorrland.

Det blir lite annorlunda och jag kan förstå om någon höjer på ögonbrynen när man här i Sverige ser en flaska med en prislapp som det står 11 Euro på.

Huruvida det här försöket blir återkommande bestäms utifrån en utvärdering senare i år.