Örebro och Karlskoga slår ihop sina hockeylag

1:19 min

Länets två stora hockeylag ska slås ihop. Örebro Hockey och BIK Karlskoga kommer att spela med ett gemensamt A-lag redan nästa säsong.

– Ishockey har blivit väldigt mycket pengar. Vi känner att vi har nått taket ekonomiskt. Vi ser inte att vi kan utvecklas så mycket mer på egna ben, säger Mats Boquist som är ordförande för BIK Karlskoga.

Detaljer om hur samarbetet ska gå till kommer att presenteras på en gemensam presskonferens i Villingsberg senare i dag. Men Örebro Hockeys General Manager Pontus Gustafsson bekräftar också att det blir ett samarbete.

– Vi gillar att göra lite oväntade saker, säger Pontus Gustafsson.

Enligt vad P4 Örebro erfar är en viktig orsak till samarbetet att det ger mycket större sponsorspengar än vad klubbarna kan dra in var för sig.

Det nya laget kommer förmodligen spela hemmamatcher både i Örebro och i Karlskoga. Vad det ska heta är inte klart, men Mats Boquist räknar med att Karlskoga på något vis ska märkas i namn och klubbsymbol.

– Tanken är ju att vi ska ta med oss saker från bägge klubbarna, säger Mats Boquist.

Men Pontus Gustafsson i Örebro Hockey säger att hans klubb haft ett tydligt krav om att matchdräkterna ska ha Örebros färger.

– Vi fick göra en kompromiss och det är att vi har blå underställ, säger Pontus Gustafsson.

(Den här nyheten publicerades den 1 april)