Problem med mobilsurf i Fjätervålen

3:22 min

Dålig mobiltäckning orsakar problem för Fjätervålens fjällanläggning i norra Dalarna. Turisterna har svårt att komma ut på internet, och under högsäsongen blir det periodvis problem för företaget att använda kortterminaler.

– Är det mycket trafik, som på sportlov och nyår, då är det risk att ingenting fungerar på eftermiddagarna när alla vill försöka ringa och försöka komma ut på internet, säger Annika Andersson, som jobbar på Fjätervålen.

Turisterna blir förvånade när de upptäcker att det är så svårt att surfa med mobilen. Vissa uppskattar chansen att få umgås mer med familjen, men andra har behov av att kunna koppla upp sig för att arbeta även under skidsemestern.

För skidanläggningen är det angeläget att få till ett bättre mobilt nät i området. Annika Andersson hoppas att det sker inom kort.

– Telia har lovat att förbättra masten så det kommer troligen att bli 3G- och 4G-mottagning eller sändning på masten i sommar. Vi har blivit lovade det förr men nu hoppas vi verkligen att det ska bli av, säger hon.