28-åring inte längre misstänkt för dråp

1:15 min

Den 28-åring som är anhållen misstänkt för att ha orsakat en Djurgårdssupporters död i söndags nekar till brott. Samtidigt har åklagaren ändrat brottsrubriceringen och mannen misstänks inte längre för dråp.

Efter de förhör som hållits bestämde sig åklagaren för att ändra misstankarna till att gälla grov misshandel och vållande till annans död. 28-åringen sitter fortfarande anhållen.

Mannens advokat, Stefan Rosell, säger inför onsdagens häktningsförhandlingar att hans klient nekar till brott. Enligt advokaten förstod 28-åringen till en början inte att han hade varit inblandad i 43-åringens död. 

– Det var när han tog del av polisens presskonferens om händelsen som han kopplade ihop en händelse som han hade varit med om, med det tragiska dödsfallet, säger Stefan Rosell till TT.

Har han vänt sig till polisen för att rentvå sig?
– Egentligen i samma syfte som alla andra, man vill få det här utrett på ett korrekt sätt. Så fort han förstått att det är den händelse där han spelat en roll har han varit oerhört angelägen om att medverka och berätta allt han känner till, säger Stefan Rosell till Ekot.

Polisen är väldigt tydlig med att några tillhyggen inte använts vid händelsen som ledde till Djurgårdssupporterns död.

– Det har florerat olika uppgifter om olika tillhyggen. Men vi har inga uppgifter som tyder på att tillhyggen använts, säger utredningsledare Caroline Aspinge.

– Som vi förstått händelsen har gärningspersonen varit i sällskap med andra, men det är han själv som stått för misshandeln.

Advokat Stefan Rosell har begärt kompletteringar av utredningen. Dels för att fler personer förhörts, dels för att nya uppgifter hämtats in.

– Vi vill ha in vissa uppgifter från de polispatruller som har ingripit i närheten av den här händelsen. Där finns andra händelseförlopp som kan vara av intresse för vår del, säger Stefan Rosell.