Om Piteå och Luleås nästa tränare

Piteå Hockey missade igår chansen till avancemang till allsvenskan, efter förlusten mot Troja. Piteå ska dock ha all heder över sin insats i kvalserien.

Laget är inte riktigt färdig än och därav är spelet lite svajigt. Stundtals omständigt och naivt och i andra stunden fyndigt och fartfyllt.

Spelare som sticker ut är forwards som Tim Öqvist och David Lindkvist. Två spelskickliga och tekniska spelare, som dock behöver bygga på sig lite styrka och lära sig att gå rakare på mål. Stora välväxta backar som Olof Lundberg, Anders Öhlund och August Thornberg har en lovande framtid.

Nu gäller det för Piteå att försöka behålla stommen av laget, då är det fullt möjligt att man lyckas nästa säsong upp till allsvenskan.

Silly season är fullt i gång. I Piteå i går framkom rykten om Luleå Hockeys nästa tränarkonstellation. Det ryktet sade att det blir Joakim Fagervall, Stefan ”Skuggan” Nilsson och Anders Burström.

Det lär visa sig inom kort vilka det blir. Eftersom Joakim Fagervalls Västerås fortfarande är i gång i kvalserien, kan det dröja innan det blir offentligt.

/ Lars-Göran Niemi