Få ditt hem att gnistra med rena fönster

Ett säkert vårtecken är att de flesta av oss blir plågsamt medvetna om att det är dags att putsa våra fönster och det finns ju många olika metoder och råd om hur det är bäst att få våra fönster rena. Städexperten Marléne Eriksson avslöjar i P4 Extra de allra bästa knepen för att få ett gnistrande hem.

Hur svårt är det att få rena fönster?

– Inte alls! Inte om man har de rätta sakerna, säger städexperten Marléne Eriksson.

Det finns väldigt många husmorstips, vissa använder tidningspapper och gnider på fönstren och vissa använder förnsterputsmedel. Vad tycker du att man behöver man ha?

– Du behöver en riktig gummiskrapa, vatten, diskmedel och en tvättpäls, I värsta fall kan du ta en svamp.

– Det är viktigt att man har mycket vatten och att man arbetar upp löddret i diskmedlet.  Det ska skumma ordentligt! Man kan putsa fönster i nästan alla väder, även i solsken bara man tar tillräckligt med vatten så det inte torkar i solljuset. Sedan bör det inte vara för kallt.

Jag har hört att du tycker det är jättekul att städa hur ser det ut hemma hos dig?

 

– Jag älskar att städa! Hemma hos mig är allt i ordning. Kläderna är sorterade efter färger,  smyckena är sorterade och det är ordning överallt. Jag tror att människor som har ordning hemma är mindre stressade. Människan vill ha ordning för att få lugn och ro, säger Marléne Eriksson.