Polisen: Tiggarligor är en myt

1:16 min

Att det skulle finnas organiserade ligor som utnyttjar tiggarnas situation är något som polisen i Skaraborg avfärdar helt. 

– Vi har tittat på det, och vi har inte sett att det är en organiserad liga. Det är rykten att det skulle vara organiserat, men när vi har tittat på det så kan vi inte bekräfta det, säger Peder Andreasson, utredningschef vid polisen i östra Skaraborg.

Igår gick debattens vågor höga på P4 Skaraborgs sajt och i sociala medier när det gäller tiggeri. Flera som hörde av sig hävdade att det skulle ligga organiserade ligor bakom. Så här skrev Johan: 

Pengarna går givetvis rakt ner i fickan på en "chef" som tack vare er godhjärtade och vänliga samariter snart bussar hit ytterligare ett lass med "tiggare" att stjälpa av vid närmaste affär.

Andra menade att detta med ligor är en myt. Och polisen har alltså inte heller sett några tecken på att ligor ligger bakom.

– Om det skulle vara någon brottslig organiserad verksamhet får vi ta ställning till det då. Men vi har inte sett att det är det, säger Peder Andreasson.

Här hittar du gårdagens diskussion.