Partiledare och bilar

Så mycket säger bilvalet om dig som person

10 min

Om du hade en bil - vilka egenskaper tycker du skulle vara viktiga då? Frågan är - vad säger egentligen bilvalet om dig som person? Tony Irving är nyfiken på vilka bilar våra politiker har valt. Och vad de kanske borde välja!

Med oss för att reda ut det här finns Tommy Wahlström, redaktionschef på tidningen Vi bilägare.

Tommy har gått igenom vilka partiledare som kör vilka bilar. 

Här är Tommys lista:

M

Fredrik Reinfeldt

Ingen bil

Behöver bli lite roligare. En image så tråkig så man somnar. Jag tänkte på dig Tony, du drömmer ju om en liten MG eller nåt sånt där, tvåsitsigt brittiskt. En sån skulle Reinis också behöva! Det är nog inte heller nån dålig raggarbil om han så att säga känner sig mogen för att ta sig ut på banan igen. Men den ska ju vara högerstyrd förstås…

C

Annie Lööf

Volvo V50 Diesel 2009

Annie behöver jobba på sin tyngd och trovärdighet och för att nå det finns det ju inget bättre än en rejäl stadsjeep! Det där med miljön verkar ju inte vara så viktigt för Centern längre så, Annie ska ha en rejält fet Hummer! Fyrhjulsdrift är ju dessutom bra att ta sig ur sörjan när hon kört i diket vilket hon ju gjort i ett antal frågor den senaste tiden.   

KD

Göran Hägglund

BMW 316 /1997

Volvo XC60 2010

Jag har förstått att Hägglunds problem är att han är en rolig kille men det liksom kommer inte fram i det Jönköpingstrista jämngrå partiprogrammet!

Låt oss då ge Göran en bil som understryker hans komiska ådra och det kan vi göra i form av en bil som är rena skämtet! Nissan Micra CC – Cabriolet-coupen av förra generationens Micra som är så ful att man inte kan göra annat än att skratta åt den.  

Fp

Jan Björklund

Toyota 2006

Med sitt klara fokus på lärande och skolfrågor finns det ju egentligen bara en bil för Janne. ….. En körskolebil!  Jag tror han kommer att trivas som fisken i vattnet med skylten Övningskör på bakstammen och dessutom är dom ju utrustad med dubbelkommando. Så han kan ha Anders Borg som sitter med och bromsar lite ifall Björklund drar på för mycket bland reformerna.

V

Jonas Sjöstedt

Ingen bil

Vänsterpartiet blir ju lite vilset på nåt sätt nu när alla partier ska vara för välfärd och jobb till alla, alla värnar om miljön och varje människa i riksdagshuset anser sig var feminist. Så Jag föreslår att vänstern söker sig tillbaka till sina rötter som gammalkomunistiskt stödparti till Sovjet och att Jonas tjackar en lagom luggsliten Lada!

Sd

Jimmie Åkesson

Audi A4 Etanol 2010 och Skoda Octavia 1,4 2000

Åkesson ska få en brandbil! Han verkar ju gilla det där med tut och blink och eftersom alla brandmännen drog därifrån när Jimmie Åkesson skulle komma på arbetsplatsbesök till den där brandstationen i Malmö så missade han ju chansen att få åka brandbil då och där. 

Mp

Åsa Romson

Gustav Fridolin

Romson har ingen bil men Fridolin har en Volkswagen från 2010

Att Åsa och Gustav är så avogt inställda till privatbilismen beror ju inte på att dom är korkade eller saknar kontakt med verkligheten och insikt i hur vanligt folk lever.

Nej jag tror att deras inställning beror på att dom helt enkelt inte vet hur KUL det är att köra bil! För att visa detta ska vi ge Åsa och Gustav varsitt exemplar av den amerikanska elsportbilen Tesla. 0 – 100 på 4,4 sekunder på härligt koldioxidfri kärnkraftsel!  

S

Stefan Löfvén

Ingen bil

Valet är ju först den 14:e september och vi vet ju inte hur det ska gå än. Stefan Löfven vet inte heller hur det ska gå. Han sitter ju inte i riskdagen och om han floppar så kanske även partiledarjobbet ryker och det kunde vara klokt att ha något att falla tillbaka på.

Jag tycker Stefan ska få en rejäl hantverkarpickis så han kan ta sina gastuber på flaket och åka ut och återuppta sin karriär som svetsare!